OLETKO VALMIS 

UUDENLAISEEN TUNTUMAAN?

RECONEQ® koulutuksen suorittamalla:

 • Luot nopeasti keveän, maagisen tarkan ja herkän ohjastuntuman
 • Osaat muokata tuntuman laatua taitavasti ja yksilöllisesti erilaisilla hevosilla
 • Opit käyttämään klassisen ratsastuksen tekniikoita innovatiivisesti mittaustietoon ja faktaan perustuen, fiilistä unohtamatta
 • Osaat tunnistaa, ennaltaehkäistä ja ratkaista erilaisia muodon, tuntuman ja kehonkäytön ongelmia
 • Kehität ratsastajan taitoa, hevosen ratsastettavuutta ja ratsukon kommunikaatiota luonnollista liikettä vaalien 
 • Ymmärrät ja osaat perustella harjoitusten vaikutuksen aivan uudesta näkökulmasta mittausteknologian avulla
 • Saat vankkaa tietotaitoa ja inspiraatiota sekä omaan asiakastyöhösi, että ratsastukseesi
 • Autat oppilaitasi ratsastamaan paremmin omaa kokemustasi ja alan uusinta tietotaitoa hyödyntäen

VAROITUS! Saatat rakastua tuntumaongelmien ratkaisuun. Tuntumaongelmat tulevat koulutuksen myötä katoamaan niin sinun, kuin oppilaidesikin arjesta ratsukko kerrallaan. Oletko valmis heittämään toistuvasti ja lopullisesti hyvästit tahmealle, tyhjälle, vahvalle ja häilyvälle tuntumalle?


OSALLISTU KOULUTUKSEEN

TILAA NYT KOODILLA KEVYTTUNTUMA, SAAT 20€ ALENNUKSEN TILAUKSESTASI!

Palautetta RECONEQ® Level 1 kurssilaiselta:

Tämä on ollut ihan mahtava kurssi tähän asti ja olen oikein ahminut videoita ja materiaalia! Olen saanut tosi paljon hyvää sisältöä opetukseen ja oman nuoren hevosen ratsastukseen ja oikeasti nähnyt eron jopa yhden tunnin aikana tuntihevosissa ja ratsastajissa. Ihan huippua ja olen vasta puolivälissä! Yt. Miisa 

HYVÄSTELE TUNTUMAONGELMAT

RECONEQ® koulutuksen avulla tunnistat, ennaltaehkäiset ja ratkaiset erilaisia tuntumaongelmia klassisen ratsastuksen tekniikoita innovatiivisesti hyödyntäen. Kevyet hevosystävälliset täsmätekniikat perustuvat tarkkaan yksilölliseen mittaustietoon, toiminnalliseen anatomiaan, huipputeknologiaan ja pitkään käytännön kokemukseen tuntumaongelmien ratkaisujen parissa. 

Koulutus sisältää laajan ja erittäin yksityiskohtaisen videomateriaalin, yksityiskohtaisen testistön ja koulutusmateriaalin, jota on helppo soveltaa käytännön työssä.

KURKISTA RECONEQ® LEVEL 1 KURSSILLE:

UUSI KOULUTUS HEVOSALAN AMMATTILAISILLE!

Level 1 verkkokoulutus


 • Laadukkaan ohjastuntuman harjoittelutekniikat
 • Kevyen, tarkan ja elastisen ohjastuntuman kouluttaminen ratsukolle
 • Tuntumaongelmien ennaltaehkäisy nuoresta hevosesta alkaen
 • Hevosen kehonkäyttö ja tasapaino
 • Ohjasotteiden tekniikka ja käden virheasentojen vaikutus ratsastukseen
 • Tuntuman testaaminen ja tuntuman laadun harjoittelutekniikat asiakastyössä
 • Ohjastuntuman laadun arviointi ja mittaaminen eri askellajeissa
 • Faktaa tuntumasta - tutkimustietoa aiheesta


LEVEL 1 

Opit kouluttamaan kevyen ja laadukkaan ohjastuntuman hevoselle ja ratsastajalle. Syvennymme kevyen ja tarkan ohjastuntuman tekniikkaan ja vaikutukseen kehossa, sekä tuntuman opettamiseen erilaisille hevosille ja ratsastajille nuoresta hevosesta alkaen. Level 1 tekniikoilla voidaan parantaa ohjastuntuman laatua ja ennaltaehkäistä tuntumaan liittyviä ongelmia.

Opit helposti asiakastyössä sovellettavan menetelmän ja runsaasti käytännön harjoituksia ja testiliikkeitä, joiden avulla hevonen ja ratsastaja oppivat nopeasti suhtautumaan ohjastuntumaan positiivisesti ja rennosti. Opit laadukkaan koulutusmateriaalin ja mittausteknologian avulla, kuinka kevyt ja tarkka ohjastuntuma viedään osaksi käytännön treeniä. Lisäksi saat käyttöösi kattavan listauksen ohjastuntumaan liittyvistä tutkimuksista.

Level 1 koostuu 24 moduulista ja loppukokeesta. Level 1 sisältää yhteensä yli 7h videomateriaalia. 

Level 2 verkkokoulutus


 • Ohjastuntuman ongelmien täsmäratkaisu- ja hienosäätötekniikat ja
 • Käden hienomotoriikka ja tekniikoiden simuloiminen asiakkaalle
 • Hevosen muodon ja työskentelyergomian kehittäminen 
 • Varusteiden ja suuterveyden vaikutus ohjastuntumaan
 • Hevosen syventävä anatomia ja 3D teknologia
 • Eläinlääkärin näkökulma ohjastuntumaan, eläinlääkäri, eläinkiropraktikko Jaana Tainio
 • Ratsastajan istunta ja yläraaja, fysioterapeutti Ari-Pekka Lindberg
 • Mittausteknologian käyttö ohjastuntuman vaativassa ongelmanratkaisussa ja tuntuman laadun kehittämisessä


LEVEL 2   

Opit ongelmien täsmäratkaisuun ja treenin yksilölliseen hienosäätöön syventyvän menetelmän, jonka avulla ratkotaan monimutkaisempia ja usein pitkittyneitä ohjastuntuman ongelmia.

Tekniikoiden avulla autat eri tasoisia ratsukoita ratkomaan erilaisia jännitykseen ja kehonkäyttöön liittyviä haasteita. Koulutuksessa opit simuloimaan tarkasti erilaisia ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja ratsastajille treenin yhteydessä ja opit ratkaisemaan tilanteita tekniikoilla, joiden myötä apuohjille tai voimakkaille otteille ei ole käyttötarvetta. Opit laadukkaan koulutusmateriaalin ja mittausteknologian avulla, kuinka korjaustekniikat vaikuttavat välittömästi ohjastuntuman laatuun käytännön treenissä.

Level 2 aukeaa toukokuussa 2023


RECONEQ® Contact Coach LEVEL 1

Verkkokoulutus ohjastuntuman kehittämisestä ja ongelmanratkaisusta hevosalan ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. 24 osainen koulutus sisältää yli 7h videomateriaalia teoria- ja käytännön osuuksista, sekä mittauksista ja täsmällisestä suoritustekniikasta. Lisäksi Level 1:een kuuluu kirjallista materiaalia ja verkossa suoritettava loppukoe. Koulutuksen suorittaminen kestää yhteensä n. 12h. Koulutuksen sisältö: Laadukkaan ohjastuntuman harjoittelutekniikat Kevyen, tarkan ja elastisen ohjastuntuman kouluttaminen ratsukolle Tuntumaongelmien ennaltaehkäisy nuoresta hevosesta alkaen Hevosen kehonkäyttö ja tasapaino Ohjasotteiden tekniikka ja käden virheasentojen vaikutus ratsastukseen Tuntuman testaaminen ja tuntuman laadun harjoittelutekniikat asiakastyössä Ohjastuntuman laadun arviointi ja mittaaminen eri askellajeissa Faktaa tuntumasta - tutkimustietoa aiheesta Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu hevosalan ammattilaisille, kuten ratsastusvalmentajille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille, sekä hevoshierojille ja eläinfysioterapeuteille sekä eri lajien toimihenkilöille. Kouluttaja: Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niinan erityisenä kiinnostuksen kohteena on tuntumaongelmien tehokas ja faktatietoon perustuva hevosystävällinen ratkaisutapa. Niina yhdistää työssään klassisen ratsastuksen tekniikat, uusimman mittausteknologian mahdollisuudet sekä hevosten dissektioissa kertyneen tietotaidon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Niina kirjoittaa myös suosittua artikkelisarjaa #functionalityinequitation Eurodressage -sivustolla Koulutusmateriaali on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön ja se on käytössäsi toistaiseksi. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Materiaalin tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Huomioithan, että tilaus on sitova. Sähköisillä tuotteilla ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta sen jälkeen, kun toimitus on aloitettu. Lisätiedot koulutuksesta, kouluttajista ja sisällöstä: ReconEQ Contact Coach Valitsemalla Klarna laskun voit maksaa koulutuksen myös osissa! Huom! Klarnalla ostaessasi ethän syötä y-tunnusta tilauksen tietoihin.  

299,00 €

RECONEQ® Contact Coach LEVEL 2

Verkkokoulutus ohjastuntuman kehittämisestä ja ongelmanratkaisusta hevosalan ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutus sisältää kattavat videot teoria- ja käytännön osuuksista, sekä mittauksista ja täsmällisestä suoritustekniikasta. Lisäksi Level 2:een kuuluu verkossa suoritettava loppukoe. HUOM! Voit osallistua Level 2 kurssille suoritettuasi Level 1  kurssin! Koulutuksen sisältö: Ohjastuntuman ongelmien käytännön täsmäratkaisu- ja hienosäätötekniikat  Käden hienomotoriikka ja tekniikoiden simuloiminen asiakkaalle Hevosen muodon ja työskentelyergomian kehittäminen Varusteiden ja suuterveyden vaikutus ohjastuntumaan Hevosen syventävä anatomia ja 3D teknologia Eläinlääkärin näkökulma ohjastuntumaan, eläinlääkäri, eläinkiropraktikko Jaana Tainio Ratsastajan istunta ja yläraaja, fysioterapeutti Ari-Pekka Lindberg Mittausteknologian käyttö ohjastuntuman vaativassa ongelmanratkaisussa ja tuntuman laadun kehittämisessä Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu hevosalan ammattilaisille, kuten ratsastusvalmentajille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille, sekä hevoshierojille ja eläinfysioterapeuteille sekä eri lajien toimihenkilöille. Kouluttajat: Niina Kirjorinne SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niinan erityisenä kiinnostuksen kohteena on tuntumaongelmien tehokas ja faktatietoon perustuva hevosystävällinen ratkaisutapa. Niina yhdistää työssään klassisen ratsastuksen tekniikat, uusimman mittausteknologian mahdollisuudet sekä hevosten dissektioissa kertyneen tietotaidon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Niina kirjoittaa myös suosittua artikkelisarjaa #functionalityinequitation Eurodressage -sivustolla Ari-Pekka Lindberg Toiminnallisen anatomian maailmankuulu huippukouluttaja, fysioterapeutti ja tietokirjailija, joka kouluttaa huipputason urheilu- ja kuntoutusalan ammattilaisia eri puolilla maailmaa. Hän on tuttu kasvo myös Anatomy Trains , Health4Performance ja Nordic Health Academy koulutusten vetäjänä. AP on monelle ammattilaiselle tuttu myös huippusuosion keränneestä  Ratsastajan istunnan optimointi -koulutuksesta. Jaana Tainio Eläinlääkäri ja eläinkiropraktikko (IVCA), Nikulan eläinklinikka Oy. Jaana on kokenut eläinlääkäri, Suomen ensimmäinen lisensoitu eläinkiropraktikko ja erittäin pidetty käytännönläheinen luennoitsija. Jaana kouluttaa jatkuvasti hevosalan ammattilaisia mm. hevosen suoritusterveyteen ja anatomiaan liittyen ja päivittää itsekin osaamistaan kansainvälisesti. Hänen erikoisosaamistaan ovat mm. hevosten liikkeen ongelmatilanteiden ennaltaehkäisy, selvittely ja niiden ratkaisut.    Koulutusmateriaali on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön.  Huomioithan, että digitaalisilla sisällöillä ei ole palautus- tai peruutusoikeutta sen jälkeen, kun sisällön toimitus on aloitettu.  LEVEL 2 aukeaa toukokuussa 2023 Lisätiedot koulutuksesta, kouluttajista ja sisällöstä: RECONEQ Contact Coach

499,00 €


  Verkkokoulutusmateriaalin voit suorittaa omassa tahdissa omalla tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi.  

  Materiaali avautuu käyttöösi vaiheittain ja on käytössäsi toistaiseksi ostopäivämäärästä alkaen. Itsenäisen verkkomateriaalin lisäksi järjestetään verkossa mahdollisuus keskustella tarkemmin tekniikoista ja aiheesta heränneistä kysymyksistä.

   Koulutuksen tason 1 ja 2 suorittaminen edellyttää loppukokeen hyväksyttyä suoritusta verkossa. Voit osallistua seuraavalle tasolle suoritettuasi edellisen tason hyväksytysti. 

  Ostamalla molemmat tasot kerralla saat koulutuksen 10% alennuksella pakettihintaan, seuraavan tason materiaali avautuu vasta, kun edellinen taso on hyväksytysti suoritettu. 

  Huomioithan, että sähköisillä tuotteilla ja palveluilla ei ole peruutus- eikä vaihto-oikeutta kun toimitus on aloitettu. Koulutussisällön tilaus on sitova ja sisältö on kokonaisuus, jonka osittain suorittaminen tai suorittamatta jättäminen ei myöskään oikeuta palautukseen. Tarkemmat ehdot löytyvät Tilaus- ja toimitusehdot sivulta. Kaikki oikeudet pidätetään.

  Kenelle?

  RECONEQ® koulutus on tarkoitettu hevosalan ammattilaisille, jotka tarvitsevat työssään faktaan ja fiilikseen perustuvia, sekä toimiviksi testattuja täsmätekniikoita erilaisten tuntumaongelmien ratkaisemiseksi ja ohjastuntuman kehittämiseksi:

  • Ratsastusvalmentajat, ratsastuksenopettajat, ratsastuksenohjaajat, eläinlääkärit, eläinfysioterapeutit, hevoshierojat, kuolainsovittajat ja muut hevosalan ammattilaiset. 
  • Koulutus on avoin myös aiheeseen perehtyneille sekä oman suoritustekniikan kehittämisestä kiinnostuneille ratsastajille.

  RECONEQ® Level 1 ja 2 on tarkoitettu oman asiakastyön laadun kehittämiseen.

  Level 3 antaa mahdollisuuden syventää osaamista käytännössä RECONEQ® materiaaleja ja tekniikoita hyödyntäen. 

  Koulutuksen eri tasot suorittaneet listataan myös verkkosivuilla, jotta asiakkaat löytävät omalta alueeltaan aiheeseen perehtyneen valmentajan.

  KOULUTTAJAT


  Niina Kirjorinne

  SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. 

  Niinan erityisenä kiinnostuksen kohteena on tuntumaongelmien tehokas ja faktatietoon perustuva hevosystävällinen ratkaisutapa. Niina yhdistää työssään klassisen ratsastuksen tekniikat, uusimman mittausteknologian, 3D ja AR teknologioiden mahdollisuudet sekä hevosten dissektioissa kertyneen tietotaidon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Niina kirjoittaa myös suosittua artikkelisarjaa #functionalityinequitation Eurodressage-sivustolla.


  Ari-Pekka Lindberg

  Toiminnallisen anatomian maailmankuulu huippukouluttaja, fysioterapeutti ja tietokirjailija, joka kouluttaa huipputason urheilu- ja kuntoutusalan ammattilaisia eri puolilla maailmaa. 

  Hän on tuttu kasvo myös Anatomy Trains, Health4Performance ja Nordic Health Academy koulutusten vetäjänä.

  Ari-Pekka on innostava ja rauhallinen luennoitsija, jonka koulutukset jäävät todella mieleen! Ari-Pekan työ ihmiskehon faskian ja liikkeen parissa on inspiroinut ammattilaisia ympäri maailman.


  Jaana Tainio

  Eläinlääkäri ja eläinkiropraktikko (IVCA), Nikulan eläinklinikka Oy. Jaana on kokenut eläinlääkäri ja Suomen ensimmäinen lisensoitu eläinkiropraktikko. 

  Luennoitsijana Jaana on erittäin pidetty ja käytännönläheinen - hän on tunnettu tavastaan selittää monimutkaisetkin asiat yksinkertaisesti. Jaana kouluttaa jatkuvasti hevosalan ammattilaisia mm. hevosen suoritusterveyteen ja anatomiaan liittyen ja päivittää itsekin osaamistaan kansainvälisesti. 

  Hänen erikoisosaamistaan ovat mm. hevosten liikkeen ongelmatilanteiden ennaltaehkäisy, selvittely ja niiden ratkaisut.  

  Hyvä tuntuma on faktaa ja fiilistä!

  RECONEQ syntyi tarpeesta tietää mitä hevosen kehossa todella tapahtuu ratsastaessa
  RECON tarkoittaa tiedustelua, 
  EQ hevosta ja

  RECONEQ yhdistää ratsukon uudelleen


  Koulutus on toteutettu KJR Contact Coach ELY-hankkeessa 2020-2022. Katso videolta tunnelmia koulutuksen valmisteluprosessista!


  UKK

  Entä jos tuntumaongelmat ratkeavat, kunhan löydän hevoselle sopivan kuolaimen?

  Varusteiden tulee aina sopia hevoselle, mutta kuolainta pitelevä käsi ratkaisee, kuinka kuolain todella vaikuttaa hevoseen ja usein ongelmat johtuvat varusteen sijaan siitä, miltä tuntuma hevosesta tuntuu. Kun tämä korjataan, voi hevonen suhtautua kuolaimeen hyvin nopeasti aivan toisella tavalla. 

  Varusteiden pitkittyneen etsinnän sijaan kannattaa siis kehittää ratsastajan taitoa ja herkkyyttä - näitä ei yksikään varuste ei voi korvata, vaikka varusteiden sopivuus on tärkeää. Tuntumaongelmia esiintyy myös kuolaimettomien varusteiden kanssa. Taidon kehittäminen kannattaa aina, taidon myötä ongelmia esiintyy myös harvemmin ja ne ratkeavat nopeammin!

  Tarvitsenko jonkin sovelluksen tämän seuraamiseen?

  Ei, voit seurata materiaaleja kirjautumalla kurssisivulle. Tarvitset siis vain internetyhteyden ja mobiililaitteen tai tietokoneen.

  Pitääkö minun hankkia jotain kalliita laitteita tätä varten?

  Ei tarvitse, level 1 ja 2 tekniikat ovat suoritettavissa ns. kenttäolosuhteissa. Level 3 koulutuksessa pääset testaamaan eri mittalaitteita käytännössä, jonka jälkeen on helpompi hankkia halutessaan itselle sopivaa mittauskalustoa.

  Voinko maksaa koulutuksen osissa?

  Kyllä, valitse silloin maksutavaksi Klarna. Hyväksytyn maksutapahtuman jälkeen tulet saamaan Klarnalta laskun koulutuksen alkaessa ja voit itse valita, maksatko laskun heti vai sinulle sopivissa erissä.

  Voinko seurata materiaaleja omaan tahtiin?

  Kyllä, voit tutustua verkkokoulutuksen materiaaleihin silloin kun sinulle sopii, materiaali on käytössäsi toistaiseksi. Level 1 materiaalit ovat auki kokonaisuudessaan, level 2 aukeaa vaiheittain kevään 2023. aikana. Seuraavan tason materiaaleihin pääsee sisälle, kun olet suorittanut aiemman tason.

  Haluan varmistaa että ymmärsin tekniikat oikein, mitä teen?

  Koulutussivustolla voit esittää tarkentavia kysymyksiä sinua askarruttavista aiheista. Voit myös osallistua livetilaisuuteen verkossa erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Level 3 kurssilla pääset myös mittaamaan harjoituksia itse käytännössä!

  Voiko videot ladata omalle koneelle?

  Kurssiin sisältyy tason oma sähköinen työ- ja ohjekirja, jonka voi ladata itselleen talteen! Videomateriaalit ovat katsottavissa vain kurssisivustolla, joka toimii sekä mobiililaitteilla että tietokoneella.

  Onko sivusto helppo käyttää?

  Kyllä, maksun jälkeen pääset rekisteröitymään sivulle vahvistussähköpostin linkkiä klikkaamalla. Saat tarkemmat ohjeet kirjautumiseen ja muihin käytännön asioihin samasta infoviestistä. Sivusto toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla, joten voit käyttää sivustoa joustavasti missä vain.

  Onko koulutusta tulossa muilla kielillä?

  Englanninkielinen kansainvälinen sivusto aukeaa vuoden 2023 aikana.

  Saanko todistuksen osallistumisesta?

  Kyllä, tason hyväksytyn suorittamisen jälkeen on mahdollista saada todistus kyseisenRECONEQ® tason suorittamisesta. Todistuksen saa palautelomakkeen täyttämällä. 

  Voinko pitää kursseja aiheesta koulutuksen suoritettuani?

  Level 1 ja 2 on tarkoitettu oman asiakastyön laadun kehittämiseen, joten voit käyttää RECONEQ® tekniikoita työssäsi kurssin suoritettuasi. 

  Saat käyttöösi myös logon osaamisesi markkinointia varten. Tasoja on 3, ja suorittamasi taso näkyy sekä todistuksessa, että logossa. RECONEQ® on suojattu tavaramerkki, joten käytäthän logoa ja koulutuksen nimeä erillisen ohjeistuksen mukaisesti koulutuksen suoritettuasi.  

  Lisenssi on voimassa 3 vuotta kerrallaan, lisenssin voi uusia osallistumalla kertauskoulutukseen. Kurssin suorittaneet voidaan lisätä verkkosivuille, jotta asiakkaat osaavat hakeutua suoraan oman alueensa valmentajan luo. 

  Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms