EVERSTI CARDE

Eversti Christian Carden esittely:

Christian Carde syntyi Bordeauxissa hevosrakkaaseen perheeseen ja hänen uransa hevosten parissa on palvellut kilpakouluratsastusta sen kaikilla eri osa-alueilla. Valmistuttuaan kuuluisasta St. Cyr Militar Academysta hän liittyi kuuluisaan Saumurin Cadre Noiriin vuonna 1965. 

Carde kilpaili este- ja kenttäratsastuksessa maan korkeimmalla tasolla kunnes hän vaihtoi lajinsa kouluratsastukseen, jossa hän saavutti uransa suurimman menestyksen. Carde oli Ranskan maajoukkueessa vuosina 1977-1981 budjonnyruuna Solitairen kanssa, he voittivat Ranskan koulumestaruuden vuonna 1979 ja olivat mukana Ranskan joukkueessa joka sijoittui toiseksi Aachenissa samana vuonna

Tämän aktiivisen kilpailemisen jälkeen Christian Carde toimi Ranskan kouluratsastuksen maajoukkuevalmentajana vuosina 1985-1989. Kaksi vuotta myöhemmin hän palasi Cadre Noirin johtajaksi, pääratsuttajaksi (écuyer en chef). Hän toimi tässä tehtävässään viralliseen eläköitymiseensä saakka vuonna 1999, jonka jälkeen Carde jatkoi uraansa toimien kansainvälisenä kouluratsastustuomarina. 

Toimittuaan aktiivisena valmentajana ja kouluttajana Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa yli 15 vuoden ajan Christian Carde viettää nyt eläkepäiviään Ranskan Saumurissa, treenaten oldenburginhevostammansa Miladyn (De Niro-Feiner Stern) kanssa.  


KJR Philosophy

Opintiellä Carden jalanjäljissä

Tärkeimpänä ratsastuksellisena vaikuttajanani toimii ranskalainen eversti Christian Carde. Osallistuin ensimmäisen kerran Carden valmennukseen vuonna 2013 ja tämän jälkeen valmentauduin eversti Carden johdolla eri puolilla Eurooppaa vuosien ajan. Carden täsmällinen klassinen ranskalainen menetelmä perustuu siihen, että hevonen liikkuu aina notkeasti ja kevyesti - aktiivisena, päivän parhaassa tasapainossa ja kevyellä ohjastuntumalla.

Carden avulla opin purkamaan erilaisia etenemisen esteitä tarkasti, tehokkaasti ja ystävällisessä hengessä laadukkaan perusratsastuksen kautta. Osallistuin klinikoille hyvin erilaisilla ja jopa itselleni vierailla hevosilla kerätäkseni mahdollisimman paljon käytännön kokemusta Carden tavasta ratkaista ja hienosäätää erilaisten hevosten kanssa eteen tulevia tilanteita. Suurimpia oivalluksia oli ehdottomasti tuntumaongelmien ratkaiseminen yksilöllisesti ja tarkasti. Kun hevonen liikkuu tasapainossa, on kevyt avuille ja luottaa tuntumaan, avautuu ratsukon kommunikaatiossa aivan uusi ulottuvuus ja ohjastuntuman laatu on aivan ehdoton edellytys sekä ratsukon saumattomalle yhteistyölle ja hevosen hyvinvoinnille. 

"Tärkeimpänä ratsastuksellisena vaikuttajanani toimii eversti Christian Carde."

Niina Kirjorinne   |  +358 50 593 9813  |  niina (@) kirjorinne.com  |  Facebook

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms