HEVOSALAN LUENNOT JA KURSSIT

KJR Coaching

Luennot ja kurssit ratsastuksen eri aihealueista

Kursseillamme saat tietoa ratsastuksen eri aihealueista sekä teorialuennoilla, että käytännön harjoituksissa. Sisällöt räätälöidään yksilöllisesti osallistujien taitotason mukaan kurssin teemaan sopiviksi.

Järjestämme kurssit etänä tai asiakkaan luona ja toimimme kaikkialla Suomessa.

Ota yhteyttä ja tilaa kurssihinnasto!


VERKKOLUENNOT

Tilausluennot 2h etänä tai valmennusten yhteydessä. 

Tutustu myös verkkokoulutuksiin ja webinaaritallenteisiin.


Ratsuhevosen muoto 

Tavoite: Luennolla opit tunnistamaan kuinka hevosen muoto vaikuttaa tasapainoon, kehonkäyttöön ja liikkeen laatuun. Luennon jälkeen ymmärrät, kuinka hevonen kannattaa ratsastaa peräänantoon.

Sisältö: Pään ja kaulan alueen toiminnallinen anatomia, muodon ja ohjastuntuman vaikutus liikkeeseen. Muotoon liittyvät ongelmat, yleisimmät uskomukset ja muodon kehittäminen.


Ratsuhevosen tasapaino

Tavoite: Oppia tunnistamaan hevosen tasapainon kehityskohteet. Ymmärtää tasapainon osa-alueet ja löytää keinoja kehittää hevosen tasapainoa.

Sisältö: Tasapainon anatomia, tasapainoon vaikuttavat tekijät ja tasapainon kehittäminen eri tyyppisillä hevosilla koulutuksen eri vaiheissa. 

Ratsukon suoruus ja vinouksien tunnistaminen

Tavoite: Oppia tunnistamaan ja korjaamaan vinouksia ja kehittää suoruutta eri tilanteissa.

Sisältö: Vinouden syiden selvittäminen. Yksilöllisiä testiliikkeitä ja käytännön työkaluja koko ratsukon symmetrian kehittämiseen. Tyypilliset vinoudesta johtuvat kompensaatiomallit ja niiden purkaminen.

Hevosen liike- Taipuisa ja notkea

Tavoite: Tunnistaa asetuksen, taivutuksen ja sivuttaisliikkeiden vaikutukset kehossa. Antaa ratsastajalle yksilöllisiä keinoja kehittää hevosen notkeutta ja tasapainoa.

Sisältö: Asetuksen ja taivutuksen anatomia ja toteutus eri harjoituksissa. Kaarevien urien ja sivuttaisliikkeiden hyödyntäminen harjoittelussa koordinaation ja liikkeen laadun kehittämiseksi.

Hevosen liike - Aktiivinen ja tehokas

Tavoite: Oppia kehittämään hevosen liikettä aktiivisemmaksi, joustavammaksi ja tehokkaammaksi rennon kehonkäytön kautta. Luennon jälkeen osaat harjoitella koko kehon läpi sujuvaa liikettä, jolloin hevosen luontaisesti tehokas voimansiirto saadaan hyötykäyttöön.

Sisältö: Takaosan toiminta, voimantuoton optimointi ja asennon vaikutus voimasiirtoon. Kehon kimmoisuuden kehittäminen, liikkeen energiansäästömekanismien hyödyntäminen. Pohjeapuihin reagointi ja ratsastajan vaikutus.

Hevosen kokoaminen

Tavoite: Oppia tunnistamaan hevoselle optimaalisia tapoja koota ja kehittää kokoamistekniikkaa klassisen ratsastuksen monipuolisten harjoitusten avulla. 

Sisältö: Eri tasoisten hevosten valmistelu kohti kokoamista. Hevosen kokoamisen kehittämisen periaatteet eri tasoisilla hevosilla helpoista liikkeistä alkaen, edeten piaffeen ja piruettiin saakka. 

Faskia ja liike

Tavoite: Oppia kehittämään hevosen liikettä mahdollisimman terveellisesti, monipuolisesti ja energiatehokkaasti.

Sisältö: Faskian rooli kehon liikkeen ja asennon kannalta. Faskian ominaisuuksien hyödyntäminen osana harjoittelua, vammojen jälkeisessä kuntoutuksessa ja liikkeen optimoinnissa. Hevosen omatoiminen kehonhuolto osana arkea.
KURSSIT PAIKAN PÄÄLLÄ 

Sisällöt räätälöidään yksilöllisesti osallistujien taitotason mukaan.


Tuntumavarikko™ 6h

Tavoite: Kehittää ohjastuntuman laatua nopeasti, tarkasti ja tehokkaasti erilaisilla hevosilla.

Sisältö: Ohjastuntuma ja ratsastajan käden hienomotoriikka, käden toiminta osana istuntaa ja sen vaikutus hevosen liikkumiseen. Tuntuman kehittäminen maasta ja selästä, tuntuman tekniikan opettaminen hevoselle ja ratsastajalle perusteista täsmäkorjauksiin.

Ratsukon biomekaniikka 6h

Tavoite: Ymmärtää hevosen ja ratsastajan kehonhallinta kokonaisuutena yhdessä ja erikseen

Sisältö: Ratsukon biomekaniikka kokonaisuutena. Hevosen ja ratsastajan toiminnallinen anatomia, liikkeen analysointi. Ratsastajan asento ja vaikutus hevosen liikkumiseen eri askellajeissa. Häiriötilanteiden tunnistaminen ja yleisimpien ongelmatilanteiden tarkastelu.

Urheiluhevosen biomekaniikka level 1 - 3

Hevosalan ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille suunnattu koulutussarja hevosen biomekaniikasta, liikkeen kehittämisestä ja treenin ongelmanratkaisusta yhdessä eläinlääkäri Jaana Tainion kanssa. Koulutukset saatavilla verkossa, tulossa myös livepäiviä. 

Tutustu Hevosen Biomekaniikka Level 1 verkkokoulutukseen.

Lisätietoa Level 2 ja 3 osalta tulossa pian!

Asiakaspalautteet

Luennot selkeitä ja havainnollistavia. Luentojen yhteydessä olleita valmennuksia olen seurannut ja tykkään, että tehdään hevosen ehdoilla. Mielenkiintoisia harjoituksia ja ratsukoissa on tapahtunut selkeä muutos parempaan valmennuksen aikana.

 

Palaute verkkosivuilta

Yhdellä luennolla olleena, niin asiantuntemus on niin loistava että lisää haluaisia kuulla ja oppia.


Palaute verkkosivuilta

Niina Kirjorinne  |  +358 50 593 9813  |  niina (@) kirjorinne.com  |  Facebook

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms