VALMENNUS

KJR Training

Rentoa tehoa liikkeeseen! 

 Ratsastusvalmennuksissa keskitytään ratsukon suorituskyvyn ja yhteistyön optimointiin klassisen ratsastusvalmennuksen ja uusimman mittausteknologian keinoin. Valmennuksissa opit kehittämään hevosen liikkumistapaa tarkasti, ergonomisesti ja hevosystävällisesti tasolta toiselle. 

Erityisenä kiinnostuksen kohteenani ovat suorituksen hienosäätö, sekä erilaiset liikkeen ja tasapainon ongelmatilanteiden ja ohjastuntuman haasteiden täsmäratkaisut. Valmennuksissa opit luomaan treenitilanteeseen positiivisen tunnelman silloinkin, kun asiat eivät ole aivan helppoja.

Miten valmennuksiin pääsee mukaan? 

Kerää porukka kasaan lähiseudulta ja sovitaan päivä! Jos käyn jo lähiseudulla, yksittäisetkin treenit saattavat toisinaan onnistua sijainnista riippuen. 

Etävalmennuksiin pääsee osallistumaan heti ilman sen kummempia valmisteluja!

Ratsastusvalmennus

Valmennustunneilla keskitytään monipuolisesti istuntaan ja hevosen liikkumisen laatuun, sekä työstetään tasapainoa, suoruutta, notkeutta ja voimantuottoa erilaisin tekniikoin. Valmennusten tavoitteena on kehittää hevosen ratsastettavuutta ja saada hevosen liikkeeseen keveyttä, notkeutta ja energiaa rentouden kautta.  

Maastatyöskentely

Valmennuksissa hevosta voidaan työstää niin ratsain kuin klassisen in hand työskentelyn keinoin. In-hand työskentely soveltuu hevosen liikkeen kehittämiseen perusteista aina piaffeen saakka. 

Maastatyöskentelyä voidaan hyödyntää myös kuntoutusvaiheen treenissä.

Etävalmennus 

Suosittu videopuheluna toteutettava treeni ratsastustekniikan, ohjastuntuman ja hevosen liikkumisen kehittämiseen. Etänä saat apua myös muodon, tasapainon ja oman istunnan hienosäätöön. Etävalmennusta täydentää ratsukon omaa valmennusrutiinia ja edistää hevosen monipuolista ja terveellistä liikkumistapaa. 

Kenelle valmennukset sopivat?

Valmennukset soveltuvat kaikentasoisille ratsukoille lajista ja hevosen rodusta tai koulutustasosta riippumatta, harjoitukset toteutetaan aina yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. 

Treeneissä edetään sinun omien tavoitteidesi mukaan huolellisesta perusratsastuksesta aina piaffetreeniin ja kilpasuorituksen viimeistelyyn saakka. 

Treenimenetelmä pohjautuu eversti Christian Carden oppiin klassisesta kouluratsastuksesta, yhdistettynä laajaan kokemukseen klassisesta ja kilpakouluratsastuksesta. 

Treenitekniikat ovat keveitä, tehokkaita ja monipuolisia. Kaikki tehtävät sovitetaan ratsukkokohtaisesti tilanteen mukaan.

Mittausteknologian avulla voidaan analysoida tarkemmin harjoitusten ja eri asentojen yksilöllistä vaikutusta erittäin täsmällisesti, mittauksista on apua myös erilaisten kompensaatioiden ja jännitystilojen purkamisessa ja erilaisten liikkeen ongelmien ennaltaehkäisyssä. Tarkemmasta analyysistä on hyötyä myös kuntoutusvaiheessa.

Valmennusten yhteydessä on mahdollista analysoida liikettä tarkasti ja monipuolisesti, käytössä on mm. hevosen liikeanalyysiin tarkoitettu mittauslaitteisto ja painematto. Tämän lisäksi on mahdollista mitata hevosen ja ratsastajan lihasaktivaatiota, ohjastuntuman määrää ja laatua sekä symmetriaa.  Lue lisää ratsukon mittauspalveluista täältä.

KOKEMUKSENI VALMENNUKSESTA

Kuva: Wilma Erkkilän arkisto, kuvaaja Iida Ruonala
Kuva: Wilma Erkkilän arkisto, kuvaaja Iida Ruonala

Wilman saavutukset:
SM -kilpailuissa 4. sija vuonna 2017

Baltic Dressage League 2. sija 2018
CDI*** Aalborg 5. sija 2019
Nations Cup, PM- ja EM edustus vuonna 2019

Halli-SM kilpailuissa 4. sija vuonna 2020, sekä lukuisia muita sijoituksia kansalliselta tasolta sekä Suomessa että Saksassa aina Inter I-tasolle asti. Vuonna 2021 myös Suomen rankingin top 16 senioreissa lukuisten voittojen ja sijoituksien myötä.

Ennen Niinaan tutustumista tiesin että ratsastuksessani oli joku solmu, mihin en kuitenkaan löytänyt ratkaisua. 

Halusin löytää uuden pehmeämmän keinon ratkaista ongelmia ja näin ollen kysyin Niinalta apua. Selkeiden, määrätietoisten sekä pienellä huumorilla maustettujen valmennustuntien myötä olen löytänyt täysin uusia työkaluja kaikenlaisten hevosten ratsastamiseen. 

Hevoset kiittävät suuresti oppeja, sillä nyt pystyn etsimään ongelmiin ratkaisuja ilman apuohjia tai erikoiskuolaimia sekä löytämään ihan uusia vaihteita vaikeimpien liikkeiden opetteluun ja säätelyyn.

Kouluratsastaja Wilma Erkkilä


Seuraa Wilman treenejä ja kisoja somessa: 

Jokainen hevonen voi liikkua paremmin!

Mikä valmennuksissa on parasta?

Paneutuminen asiaan kuin asiaan. Ja hevoseen rodusta riippumatta, kynnys tunneille tulemiseen on matala. Asioiden kehittämisessä huomioidaan hevosen lähtökohdat ja taustat. Alusta asti tähdätään siihen, että liikkuminen on oikeanlaista pitkäjänteistä kehitystä ajatellen.

Palaute verkosivuilta

Valmennuksissa on sellainen tunnelma, että ei tarvitse pelätä epäonnistumista, vaan mahdollisia hankalia tilanteita ratkotaan rauhassa. Tuntuu, että olet pääsääntöisesti ratsukon "puolella", eikä esimerkiksi ikäviä (paikalla tai perästä kuuluvia) kommentteja ei myöskään tarvitse pelätä. 

Palaute verkkosivuilta

Selkeästi kerrot miten tulee toimia ja kaikkeen löytyy aina syy ja selitys. Ihana opetustyyli!

Palaute verkkosivuilta

Asenne! 

Kyky löytää ongelman juuret ja ratkaista ne.


Se, että näillä opeilla hevosesta kuoriutui ihan eri hevonen. 

Palaute verkkosivuilta

Jämäkkä ja asiantunteva, mutta lempeä ote: 

- Puutut pieniin juttuihin, minkä ansiosta on mahdollisuus oppia paljon. 

- Neuvot ja ymmärrät. 

- Jaksat toistaa.


 Asiakaslähtöisyys: 

- Olet aktiivinen kyselemään asiakkaan tarpeita. 

- Suuntaat opetuksen tarpeiden mukaan. 


Oma kehittymishalu: 

- Kehität itseäsi eteenpäin. 

- Kehität palveluitasi :)

Palaute verkkosivuilta

"Kokonaisuus! Haastaa ratsastajan aivoja sekä kykyä lukea hevosta. Jos jokin tuntuu vaikealta niin siihen saa aina apua ja hyviä "kotiläksyjä"


"Selkeästi kerrot miten tulee toimia ja kaikkeen löytyy aina syy ja selitys. Ihana opetustyyli!"

Palautteita verkkosivuilta

 "Erittäin taitava valmentaja, joka saa tulosta ja muutoksia jo yhdellä kerralla aikaiseksi"


"Uskomaton analyyttinen tarkkuus ja erilaisten harjoitusten paljous." 


"Laaja-alainen tietämys sekä hevosista että ratsastajan biomekaniikasta"

Palautteita verkkosivuilta

Hevosystävällisyys, ei tingitä laadusta vaikka hevosen ehdoilla mennäänkin. Aina löytyy jotain hyvää ja joka kerta on itsellä sellainen fiilis että osaa vähän ratsastaa ;)

Palaute verkkosivuilta

Niina Kirjorinne  |  +358 50 593 9813  |  niina (@) kirjorinne.com  |  Facebook

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms