RATSUKON LIIKELABRA

Luota fiilikseen

Hyvä ratsastus on faktaa ja fiilistä. Hevosen kanssa on voitava luottaa tunteeseen, joka välittyy ratsastajalle tai ohjastajalle. Jotta tämä tunne on mahdollisimman oikea, pohjalle tarvitaan faktaa ja hyviä toistoja. 

Omaa fiilistä on mahdollista kehittää huipputarkasti uuden mittausteknologian avulla.

Lisää faktaa treeniin

Mittausteknologian avulla voidaan analysoida tarkemmin harjoitusten ja eri asentojen yksilöllistä vaikutusta hevosen ja ratsastajan kehossa tässä ja nyt. Mittauksista on apua suorituksen hienosäädön kehittämisessä ja parhaiten toimivien valmennustekniikoiden valinnassa. Mittaamalla saadaan todistetusti purettua erilaisia kompensaatioita ja jännitystiloja ja siitä on apua erilaisten liikkeen ongelmien ennaltaehkäisyssä. Tarkemmasta analyysistä on hyötyä myös kuntoutusvaiheessa, kun halutaan löytää parhaiten toimivia liikemalleja.

RIDATA® Ratsukon liikelabra

Tästä löydät muutamia esimerkkejä RIDATA® liikelabran mahdollisista mittauksista. Liikelabrassa käytettävät mittaukset valikoidaan aina yksilöllisesti ratsukon tilanteen mukaan. 

Halutatko tietää, mikä mittaus sopisi juuri sinulle? Kysy lisää!

Huippu-uutuus nyt Suomessa! 

Varustevarikko

Varustevarikossa voidaan nyt mitata hevosen suitsien painetta reaaliajassa. Mittauksessa nähdään myös missä tilanteissa paine voimistuu tai kevenee esimerkiksi niskahihnassa, tai millainen vaikutus turpahihnalla on hevoseen ratsastettaessa.

Varustevarikossa voidaan mitata hevosia hyvin erilaisissa treenitilanteissa, mitä sinä haluaisit tietää treenistä, varusteista tai ihmisen ja hevosen kommunikaatiosta? 

Mittaustekniikka soveltuu erinomaisesti myös mm. erilaisten kuolaimettomien varusteiden, sekä kaulanarujen vaikutuksen mittaukseen.

Onko suitsien sopivuuden kanssa ollut haasteita? Mittaamalla nähdään myös, onko jokin tietty suitsien osa ongelman takana ja voidaan vertailla eri varusteiden toimintaa.


Liikelabrassa voidaan mitata:

Ohjastuntuman mittaaminen antaa tarkkaa ja reaaliaikaista dataa ohjastuntuman laadusta ratsastuksen aikana. 

Mittaus soveltuu erinomaisesti treenin optimointiin ja hevosen ratsastettavuuden kehittämiseen. Mittauksen aikana voidaan myös korjata tuntumaongelmia ja analysoida sopivien korjaustekniikoiden vaikutusta ohjastuntuman laatuun. 

Painematon avulla voidaan seurata ratsastuksen aikana ratsastajan ja satulan painon jakautumista hevosen selkää vasten eri askellajeissa ja liikkeissä.

 Testin aikana voidaan myös analysoida ratsastajan istuntaa, sekä eri harjoitusten ja korjaustekniikoiden vaikutusta paineen jakautumiseen. Painemattotesti antaa myös tietoa satulan istuvuudesta liikkeessä.

Lämpökamerakuvaus soveltuu täydentämään hevosen treeniä, kuntoutusta tai kehonhuoltoa.

Lämpökamerakuvauksen avulla voidaan saada hyödyllistä lisätietoa myös varusteiden istuvuudesta, hevosen kehonkäytöstä ja treenin vaikutuksesta. Kuvauskerta suunnitellaan aina yksilöllisesti, saat varauksen yhteydessä ohjeet lämpökamerakuvaukseen valmistautumisesta.

Mittauksessa analysoidaan hevosen lihastoimintaa ja symmetriaa treenissä tai kuntoutusvaiheessa.

EMG-mittauksen avulla voidaan vertailla erilaisten harjoitusten vaikutusta reaaliajassa ja se soveltuu erityisesti hevosen kehonkäytön ja liikkeen laadun kehittämiseen. EMG-mittauksessa voidaan ratkaista tehokkaasti myös monia ohjastuntuman haasteita, kuten hampaiden narskuttelua, suun aukomista ja puolieroja.

Lihasaktivaatiomittauksessa analysoidaan ratsastajan kehonkäyttöä treenin aikana.

EMG-mittauksen avulla pääset vaikuttamaan istunnalla tarkemmin, rennommin ja tehokkaammin. Mitatessa pääsemme myös täsmäkorjaamaan jännitystiloja, asentoa ja symmetrian haasteita. Voimme myös yhdistää hevosen ja ratsastajan mittauksen, jolloin saat arvokasta tietoa hevosen ratsastettavuuden kehittämisestä.

Liikelabrassa ratsastajan istuntaa voidaan analysoida ja mitata monin eri tavoin. Yleensä käytän silmämääräisen tarkastelun lisäksi sensoriteknologiaa ja automatisoituja mittauksia, joiden avulla saadaan laajempi kokonaiskuva tilanteesta ja eri harjoitusten vaikutuksesta, 

Liikeantureiden avulla mitataan hevosen liikkeen laatua ja symmetriaa. 

Käytän hevosen liikeanalyysiin mm. EquiGaitin kehittämää ohjelmistoa. Mittauksia voidaan tehdä myös muilla laitteistoilla riippuen siitä, mitä halutaan kulloinkin mitata. Myös hevosen raajojen ja rungon liikettä voidaan analysoida tarkasti sensoriteknologian avulla.

Hevosen liikkuvuutta voidaan mitata ja seurata myös ilman ratsastajaa. Mittaus soveltuu erinomaisesti kuntoutusvaiheeseen tai ennakoivaan kehonhuoltosuunnitelmaan osaksi monipuolista treeniä. 

Myös ravi- ja valjakkohevosten treeniä voidaan mitata monipuolisesti! 

Ajon aikana voidaan mitata mm. ohjastuntumaa, seurata valjaiden istuvuutta ja tarkkailla hevosen liikettä, sekä kehonkäyttöä hevosen suorituskyvyn optimoinnin näkökulmasta.

RATSUKON MITTAUSTEKNOLOGIA

Käytännön ohjauksen lisäksi tarjoamme ammattilaisille suunnattua koulutusta hevosen ja ratsastajan kehonkäyttöön, liikkeen kehittämiseen ja suorituskykyyn liittyvissä asioissa.

Hyvä treeni on faktaa ja fiilistä

Niina Kirjorinne  |  +358 50 593 9813  |  niina (@) kirjorinne.com  |  Facebook

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms