RATSUKON LIIKELABRA

KJR Tech

Tiedä mitä treenaat 


Hyvä treeni on faktaa ja fiilistä. Hevosen kanssa ratsastajan on voitava luottaa tunteeseen ja toimia tilanteen mukaan intuitioon luottaen. Jotta tämä tunne on mahdollisimman oikea, pohjalle tarvitaan faktaa ja hyviä toistoja. Fiiliksen säännöllinen kalibrointi mittausteknologian avulla vie ratsukon treenin seuraavalle tasolle. 

Tutkittuun tietoon perustuvaa yksilöllistä treeniä

Mittausteknologian avulla voidaan analysoida tarkemmin harjoitusten ja eri asentojen yksilöllistä vaikutusta hevosen ja ratsastajan kehossa. Mittauksista on apua suorituksen hienosäädön kehittämisessä ja parhaiten toimivien valmennustekniikoiden valinnassa. Mittaamalla saadaan todistetusti purettua erilaisia kompensaatioita ja jännitystiloja ja siitä on apua erilaisten liikkeen ongelmien ennaltaehkäisyssä. Tarkemmasta analyysistä on hyötyä myös kuntoutusvaiheessa, kun halutaan löytää parhaiten toimivia liikemalleja. 

Käytännön ohjauksen lisäksi tarjoamme ammattilaisille suunnattua koulutusta hevosen ja ratsastajan kehonkäyttöön, liikkeen kehittämiseen ja suorituskykyyn liittyvissä asioissa.


MITTAUSTEKNOLOGIA

Muutama esimerkki käytössä olevista mittausmahdollisuuksista. Kysy lisää!

Lihasaktivaatio- eli EMG-mittaus

Mittauksessa analysoidaan hevosen ja ratsastajan lihastoimintaa ja symmetriaa reaaliaikaisesti. Iholle asetettavat pintaelektrodit ovat kevyitä ja huomaamattomia käytössä. 

 EMG-mittauksen avulla nähdään kohdistuuko harjoitus halutulle alueelle. Samalla voidaan vertailla erilaisten harjoitusten vaikutusta lihaksen aktivaatiotasoon ja nähdään toimiiko harjoitus halutulla tavalla.

EMG mittauksen avulla päästään puuttumaan asentojen, jännitystilojen ja puolierojen aiheuttamiin ongelmiin erittäin tarkasti ja nopeasti. EMG mittaus soveltuu erinomaisesti myös ohjastuntuman ongelmien tarkempaan selvittelyyn ja ongelmanratkaisuun.

Ohjastuntumamittaus

Ohjastuntuman mittaaminen antaa tarkkaa dataa ohjastuntuman määrästä ja laadusta. Mittauksen aikana voidaan seurata myös korjaustekniikoiden vaikutusta ohjastuntuman laatuun. Mittaus antaa erittäin tarkkaa tietoa ohjasotteiden sen hetkisestä laadusta ja ratsastaja saa itselleen raportin mittauksesta.

Ohjastuntumalla on suuri merkitys hevosen suun terveyteen ja sen laatua kehittämällä päästään useimmiten eroon varusteiden vaihtelukierteestä. Ohjasapujen toimintaa mittaamalla ja ohjastuntuman ongelmien täsmäkorjauksella voidaan vaikuttaa hevosen liikkumistapaan ja ratsukon kommunikaation erittäin tarkasti.

Tutustu myös uuteen ohjastuntuman tekniikkavalmentaja-koulutukseen!

Hevosen liikeanalyysi

Liikeantureiden avulla mitataan hevosen liikkeen laatua ja symmetriaa. Käytän hevosen liikeanalyysiin tarkoitettua EquiGaitin kehittämää ohjelmistoa. Liikeanturit kiinnitetään iholle ja hevosen liikettä nauhoitetaan käynnissä tai ravissa suoralla tai kaarevalla uralla.

Liikeanalyysi soveltuu erinomaisesti myös faskiakäsittelyn yhteydessä tehtävään liikkeen tarkempaan arviointiin ennen ja jälkeen käsittelyn. Liikeanalyysin tuloksista saa raportin, jota voit hyödyntää esimerkiksi eläinlääkärikäynnillä ja teen yhteistyötä eläinlääkäreiden kanssa liikkeen ongelmien ennaltaehkäisyssä ja toimivien treeniratkaisuiden löytämisessä.

Lämpökamerakuvaus

Hevosen tai satulan lämpökamerakuvaus sopii täydentämään hevosen kehonhuoltoa ja varusteiden sopivuuden arviointia. 

Lämpökamerakuvat jäävät sinulle tarvitsemaasi jatkokäyttöä varten. 

Lämpökamerakuvausta varten valmistautumiseen saat ohjeet varauksen yhteydessä.

Hyvä treeni on faktaa ja fiilistä

Niina Kirjorinne  |  +358 50 593 9813  |  niina (@) kirjorinne.com  |  Facebook

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms