Uutta mittaustietoa ratsastajille - Hevosen muoto

UUTTA MITTAUSTIETOA HEVOSEN MUODON VAIKUTUKSESTA HEVOSEN JA RATSASTAJAN LIHASAKTIVAATIOON!

Luento 1h 14min

Hevoset hakeutuvat joskus kuolaimen tai luotiviivan taakse itse ja joskus asento johtuu treenistä tai jostakin ongelmatilanteesta. Asento ei johdu voimanpuutteesta ja se aiheuttaa erilaisia ongelmia mm. tasapainoon, ohjastuntuman laatuun ja takaosan aktiivisuuteen ja voimantuottoon. Muodolla on myös suuri vaikutus hevosen niskan toimintaan ja tämä on mitattavissa erittäin tarkasti.

Luennolla saat runsaasti tietoa asennon vaikutuksista hevosen kehonkäyttöön. Luennolla opit käytännöllisen korjaustekniikan ja sen vaikutusmekanismin, jotta osaat jatkossa auttaa hevosta käyttämään kehoaan monipuolisemmin ja luonnollista liikettä vaalien.

Kohderyhmä:

Luento soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille ratsastajille. Luento soveltuu erityisesti hevosalan ammattilaisille, kuten ratsastusvalmentajille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille, sekä hevoshierojille ja eläinfysioterapeuteille sekä eri lajien toimihenkilöille.

Ajankohta

Tallenne on nauhoitettu torstaina 12.5.2022. Tallenteella osallistuville materiaali on katsottavissa 6kk ajan ostosta.

Sisältö:

  • Hevosen muodon tunnistaminen
  • Muodon vaikutus kehossa
  • Muodon anatomia
  • Hevosen muodon vaikutus lihasaktivaatioon

Osallistumisohjeet:

Osta luento verkkokaupasta. Tapahtuman tallenne ja oheismateriaalit toimitetaan maksun suorittaneille, palautelomakkeen täyttämällä saa halutessaan todistuksen osallistumisesta.

Kouluttaja:

Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niinan erityisenä kiinnostuksen kohteena on tuntumaongelmien tehokas ja faktatietoon perustuva hevosystävällinen ratkaisutapa. Niina yhdistää työssään klassisen ratsastuksen tekniikat, uusimman mittausteknologian mahdollisuudet sekä hevosten dissektioissa kertyneen tietotaidon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Niina kirjoittaa myös suosittua artikkelisarjaa #functionalityinequitation Eurodressage-sivustolla

Kommentoimassa myös fysioterapeutti ja eläinfysioterapeutti Eija Nordlund, Fysio-Akuutti.

29,00 €

Huomioi tämä tilatessasi digitaalista sisältöä:

Tallenteen tilaaminen on sitova. Digitaalisilla sisällöillä ei ole peruutus- tai palautusoikeutta, kun toimitus on aloitettu. Tallenteen käyttöoikeus avataan sinulle maksun jälkeen, maksamalla tilauksen hyväksyt kaupan tilaus- ja toimitusehdot.

Kurssimateriaali on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään.  

Katso ote luennolta tästä:


Palautetta luennolta

Melkein teki mieli antaa täysi 5, koska luentosi oli aivan todella erinomainen ja perusteellinen. Se oli tiivistetty paketti varsin laajasta aihealueesta, tärkeimmät asiat tulivat hyvin ja toitte esiin tutkimusten valossa tämän "keisarin uudet vaatteet"-ilmiön, joka vallitsee aivan liian paljon nykyisin ratsastuskentillä. 

Kaikki tavallaan tietävät, mutta silti tekevät väärin juurikin sen vuoksi että silläkin tavalla pärjäilee ja periaatteessa tiettyyn rajaan saakka kehittyy. Ainoa vaan, että pitkässä juoksussa se ei ole hedelmällistä ja jossain vaiheessa vaativilla radoilla sitten tulee ongelmia, valitettavasti näitä on nähty. Ikävä kyllä suurin osa valmentajista jopa kannustaa tähän, jotta "selkä nousee ja tulee rennoksi".

Osallistujan palaute

Selkeä, ytimekäs ja innostava

Susann F.


Hyvä ja selkeä luento, hyvät esimerkit

Osallistujan palaute


Erittäin hyviä ja vien opittua omaan ratsastukseeni aivan varmasti.

Osallistujan palaute

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms