Ratsastajan istunnan optimointi

Aivan uudenlainen täydennyskoulutus ratsastavan urheilijan kehon toiminnasta ratsastuksen ammattilaisille yhdessä fysioterapia-alan kouluttajalegenda Ari-Pekka Lindbergin kanssa! 

Koulutuksen avulla opit hyödyntämään huippu-urheilun parhaita käytäntöjä ja kehonhallinnan periaatteita ratsastukseen tavalla, joka mahdollistaa aidosti yksilölliset ja toimivat ratkaisut erilaisiin kehonkäytön haasteisiin. Ratsastajan istuntaongelmia yritetään usein ratkoa keskivartalon voimaa lisäämällä, mutta ongelman juurisyy löytyy yleensä aivan muualta.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen suoritettuasi osaat arvioida tarkemmin kehon asentojen ja linjausten vaikutusta voimantuottoon ja opit päättelemään yksilölle sopivia kokonaisvaltaisia ratkaisuja ratsastajien tyypillisiin haasteisiin. Osaat myös ohjata ratsastajaa kohti optimaalisempaa voimantuottoa ilman ylimääräistä jännitystä ja ponnistelua, mikä mahdollistaa herkemmän ja tarkemman kommunikaation ratsastajan istunnan välityksellä. Opit hienosäätämään kehonhallintaa yksilöllisesti yli menetelmärajojen periaatteilla, jotka pätevät harrastalijatasolta aina huippu-urheilijan suoritukseen saakka.

Koulutus sisältää 28-osaisen videomateriaalin (3,30h) jonka saat käyttöösi 3kk ajaksi! Materiaalissa käydään läpi kehon linjausten, asentojen ja lihastonuksen sekä faskiarakenteiden vaikutusta kehon kuormitukseen ja suorituskykyyn ratsastuksen ja kilpaurheilun näkökulmasta. Saat käytännöllisiä kenttäolosuhteisiin soveltuvia testejä ja työkaluja ratsastajan asennon analysointiin sekä korjaamiseen. Kurssilla opit ymmärtämään laajasti ja selväsanaisesti kerrottuna kehon toiminnallista anatomiaa, biomekaniikkaa ja fysiologiaa erittäin käytännöllisenä kokonaisuutena.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ratsastuksen opettajille, ohjaajille ja valmentajille, sekä ratsastajien parissa toimiville fysioterapeuteille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. 

Koulutuksen sisältö

 1. Intro
 2. Esittely ja taustatietoa
 3. Linjaukset satulassa
 4. Tapa-asennot ja niiden siirtyminen satulaan: Seisoma-asento, symmetria
 5. Energiatehokkuus liikkeessä
 6. Tapa-asennot satulassa - Etukeno
 7. Tapa-asennot satulassa - Takakeno
 8. Tapa-asennot satulassa - Sway
 9. Alaraajan hallinnan, linjausten ja liikkuvuuden arviointi: Dynaaminen liikkeen hallinta liikkuvalla alustalla
 10. Alaraajan linjaus - testi ja harjoite 1
 11. Alaraajan linjaus - testi ja harjoite 2
 12. Alaraajan linjaus - testi ja harjoite 3
 13. Alaraajan linjaus - lonkan eri mallit
 14. Alaraajan linjaus - nilkan liikkuvuus
 15. Keskivartalon ja ylävartalon toiminta: lantion asento
 16. Keskivartalo - syvä tuki, maadoitus ja noste
 17. Lantion eriytetty hallinta
 18. Ylävartalo - rintakehä, niska ja pää
 19. Ylävartalon eriytetty hallinta
 20. Liikkeen päällä olo, tasapaino
 21. Hartiarenkaan ja yläraajan rakenne
 22. Staattisesta dynaamiseen lapatukeen
 23. Lavan tapa-asennot, vammariski ja suorituskyky
 24. Hallinnan ja liikkuvuuden harjoitteet
 25. Miksi lavan hallinnalla on väliä?
 26. Integroitu liike ja hallinta
 27. Yläraaja kevyesti neutraalissa olkapäästä sormiin
 28. Yhteenveto

Osallistumisesta on saatavilla todistus.

Kouluttajat:

Ari-Pekka Lindberg on toiminnallisen anatomian maailmankuulu huippukouluttaja, fysioterapeutti ja tietokirjailija, joka kouluttaa huipputason urheilu- ja kuntoutusalan ammattilaisia eri puolilla maailmaa. Hän on tuttu kasvo myös Anatomy Trains, Health4Performance ja Nordic Health Academy koulutusten vetäjänä.

Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niina yhdistää työssään klassisen ratsastuksen tekniikat, uusimman mittausteknologian mahdollisuudet sekä hevosten dissektioissa kertyneen tietotaidon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Niina kirjoittaa myös suosittua artikkelisarjaa #functionalityinequitation Eurodressage-sivustolla

Tallenteen tilaaminen on sitova.
Webinaaritallenne on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty.  

KAMPANJAHINTA VOIMASSA 1.10.2021 SAAKKA!

179,00 € 199,00 €
Please select variants first