Ratsastajan istunnan optimointi

Huippusuosittu täydennyskoulutus ratsastavan urheilijan kehon toiminnasta ratsastuksen ammattilaisille yhdessä fysioterapia-alan kouluttajalegenda Ari-Pekka Lindbergin kanssa! 

Koulutuksen sisällön ja harjoitusten avulla opit hyödyntämään huippu-urheilun parhaita käytäntöjä ja kehonhallinnan periaatteita ratsastukseen tavalla, joka mahdollistaa aidosti yksilölliset ja toimivat ratkaisut erilaisiin kehonkäytön haasteisiin. Ratsastajan istuntaongelmia yritetään usein ratkoa keskivartalon voimaa lisäämällä, mutta ongelman juurisyy löytyy yleensä aivan muualta.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen suoritettuasi osaat arvioida tarkemmin kehon asentojen ja linjausten vaikutusta voimantuottoon ja opit päättelemään yksilölle sopivia kokonaisvaltaisia ratkaisuja ratsastajien tyypillisiin haasteisiin. Osaat myös ohjata ratsastajaa kohti optimaalisempaa voimantuottoa ilman ylimääräistä jännitystä ja ponnistelua, mikä mahdollistaa herkemmän ja tarkemman kommunikaation ratsastajan istunnan välityksellä. Opit hienosäätämään kehonhallintaa yksilöllisesti yli menetelmärajojen periaatteilla, jotka pätevät harrastalijatasolta aina huippu-urheilijan suoritukseen saakka.

Koulutus sisältää 28-osaisen videomateriaalin (3,30h) jonka saat käyttöösi 6kk ajaksi! Materiaalissa käydään läpi kehon linjausten, asentojen ja lihastonuksen sekä faskiarakenteiden vaikutusta kehon kuormitukseen ja suorituskykyyn ratsastuksen ja kilpaurheilun näkökulmasta. Saat käytännöllisiä kenttäolosuhteisiin soveltuvia testejä ja työkaluja ratsastajan asennon analysointiin sekä korjaamiseen. Kurssilla opit ymmärtämään laajasti ja selväsanaisesti kerrottuna kehon toiminnallista anatomiaa, biomekaniikkaa ja fysiologiaa erittäin käytännöllisenä kokonaisuutena.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ratsastuksen opettajille, ohjaajille ja valmentajille, sekä ratsastajien parissa toimiville fysioterapeuteille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. 

Koulutuksen sisältö

 1. Intro
 2. Esittely ja taustatietoa
 3. Linjaukset satulassa
 4. Tapa-asennot ja niiden siirtyminen satulaan: Seisoma-asento, symmetria
 5. Energiatehokkuus liikkeessä
 6. Tapa-asennot satulassa - Etukeno
 7. Tapa-asennot satulassa - Takakeno
 8. Tapa-asennot satulassa - Sway
 9. Alaraajan hallinnan, linjausten ja liikkuvuuden arviointi: Dynaaminen liikkeen hallinta liikkuvalla alustalla
 10. Alaraajan linjaus - testi ja harjoite 1
 11. Alaraajan linjaus - testi ja harjoite 2
 12. Alaraajan linjaus - testi ja harjoite 3
 13. Alaraajan linjaus - lonkan eri mallit
 14. Alaraajan linjaus - nilkan liikkuvuus
 15. Keskivartalon ja ylävartalon toiminta: lantion asento
 16. Keskivartalo - syvä tuki, maadoitus ja noste
 17. Lantion eriytetty hallinta
 18. Ylävartalo - rintakehä, niska ja pää
 19. Ylävartalon eriytetty hallinta
 20. Liikkeen päällä olo, tasapaino
 21. Hartiarenkaan ja yläraajan rakenne
 22. Staattisesta dynaamiseen lapatukeen
 23. Lavan tapa-asennot, vammariski ja suorituskyky
 24. Hallinnan ja liikkuvuuden harjoitteet
 25. Miksi lavan hallinnalla on väliä?
 26. Integroitu liike ja hallinta
 27. Yläraaja kevyesti neutraalissa olkapäästä sormiin
 28. Yhteenveto

Osallistumisesta on saatavilla todistus.

Kouluttajat:

Ari-Pekka Lindberg on toiminnallisen anatomian maailmankuulu huippukouluttaja, fysioterapeutti ja tietokirjailija, joka kouluttaa huipputason urheilu- ja kuntoutusalan ammattilaisia eri puolilla maailmaa. Hän on tuttu kasvo myös Anatomy Trains, Health4Performance ja Nordic Health Academy koulutusten vetäjänä.

Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niina yhdistää työssään klassisen ratsastuksen tekniikat, uusimman mittausteknologian mahdollisuudet sekä hevosten dissektioissa kertyneen tietotaidon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Niina kirjoittaa myös suosittua artikkelisarjaa #functionalityinequitation Eurodressage-sivustolla 


199,00 €

Huomioi tämä tilatessasi digitaalista sisältöä:

Tallenteen tilaaminen on sitova. Digitaalisilla sisällöillä ei ole peruutus- tai palautusoikeutta, kun toimitus on aloitettu. Tallenteen käyttöoikeus avataan sinulle maksun jälkeen, maksamalla tilauksen hyväksyt kaupan tilaus- ja toimitusehdot.

Kurssimateriaali on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään.PALAUTETTA KURSSILTA

Palautteet on kerätty osallistujille lähetetyn palautelomakkeen kautta

Pidin todella paljon. Hyviä esimerkkejä, sekä tarpeeksi "syvälle" meneviä analyysejä liikeen hallintaan sekä liikkeen laatuun vaikuttavista asioista. Ratsastuksen opettajalle/valmentajalle ehdottoman tärkeitä asioita ymmärtää, jotta voisi ohjeistaa oppilasta treenaamaan kehoaan oikein/kertomaan tarkemmin asioista, mitkä vaikuttavat asentoon hevosen selässä.

Osallistujan palaute

Kurssi oli erittäin kaivattu ja sisällöltään kiehtova sekä uusia mielenkiintoisia kulmia esiin tuova. 

Kunhan olen saanut kurssin myötä korjattua omaa asentoani ja olemistani niin oppilaani pääsevät kokemaan tätä myös kauttani, tavoitteena saada paremmin kropastaan toimivia ratsastajia ja tottakai vieläkin tyytyväisempiä ratsuja.

Osallistujan palaute

Ratsuttaja, hevosalan yrittäjä

Ihan huippukoulutus! Itse opettelin kävelemään uudestaan. Pari viikkoa vahtasin joka ikistä askelta että teen ne oikein. Ja tämän johdosta jäätävä lonkkavihlonta lakkasi! Vihlonta alkoi usein ratsastuksen jälkeen ja öisin levossa. 

Koulutuksen kuunnellessa ja treenatessani harjoituksia, tajusin että astun väärin toisella jalalla, ts pikkurillin puolelle paino. Tämä näkyi myös jalan asennossa jalustimessa. Ratsastettaessa minun oli vaikea suoristaa hevosta ja toinen kevennyskin oli selkeästi vaikeampaa. Kun aloin keskittyä jalanasentoon myös jalustimessa tajusin yhteyden- polvi keskivarpaan kanssa samaan linjaan ja paino päkijälle ukkovarpaan puolelle. 

Tästä sain aktivoitua koko jalan sisälinjan & pakaran ja kas hevoseni suoristui kuin itsestään! Kiitos tuhannesti molemmille 🙏❤

Johanna

Hevosalan yrittäjä

Oma hartiarengas niin eteenpäin kiertynyt, että joka päiväisiä oireita uimaus, hartia-, niska- ja kaulasäryt. Työ vielä pahentaa oireita. Tästä sain nyt siihenkin vaivaan täsmäharjoitteita. 

Eli en saanut apuja/ohjeita vain ratsastusta varten, vaan apua myös helpottamaan itseni kuntoutusta, jotta selviän jokapäiväisestä arjesta. ❤🙏😍

Anne H.

Luennoissa tuli paljon asiaa ja katsoinkin kurssia vähän kerrallaan jotta oli helpompi pysyä mukana. Esimerkit oli oikein hyviä ja havainnolllistavia.

Osallistujan palaute

RatsastuksenohjaajaOikein hyvä kokonaisuus, todella paljon opittavaa ja tietopaketti ihmisen kehosta miten pienet asiat vaikuttavat suureen kokonaisuuteen. Paljon nippeli tietoa asioista mitä ei ennen ole missään yhteydessä tullut ilmi.

Tiina R.

Talliyrittäjä  

Loistava luento. Istunta-asioihin kiinnitettiin todella vähän huomiota opiskellessani ratsastuksenopettajaksi yli 20v sitten. 

Tässä matkan varrella oppia on pitänyt hakea itse ja tämä koulutus tuli tarpeeseen vahvistamaan omia näkemyksiä ja antamaan myös uutta ajateltavaa.

Satu H.

Yrittäjä, ratsastuksenopettaja

Upea setti, toi A-P:n kanssa tehty luento! Just sain kuunneltua loppuun sen. Samoista asioista itsekkin aina vaahtoan ihan kyllä muillekkin asiakkaille kuin ratsastajille. 

A-P osaa perustella sanomansa perusteellisesti. Tää on pakko kuunnella useampaan kertaan. 

Huippua!!

 Kiitos tästä!  🙏🤩🤩❤

Minna K.

Fysioterapeutti

Tarkkoja, avaavia, tarpeaksi selkeitä, huolellisia Kun työtapaturman ja tikatun sormen vuoksi jouduin hieman siirtämään tämän viikon töitä eteenpäin, sain vihdoin aikaa keskittyä tämän reilun 3 tunnin kattavan luennon sisältöön kokonaisuudessaan. 🤩 Itse kouluratsastajana hakeudun paljon kehotietoisen valmennuksen pariin eri ammattilaisten silmien alle. Paljon on hyviä kokemuksia, mutta paljon on myös sellaista mitä maalikon on vaikea nopeasti sisäistää, etenkin jos liiketunto ja kehon vaikutukset ei ole ihan "apteekin hyllyltä" kamaa. Mutta nyt sain ihan hirmu ison ja konkreettisen teorian mikä vahvistaa käytännön harjoittelua sekä paljon paljon uutta! ✨ Kumpa tällaista opetusta olisi saanut jo vuosia vuosia sitten. Ratsastajan kehonhallinta, liikkuvuus ja hienomotoriikka on kaikki kaikessa! Keskityään enemmän treenaamaan itseä, ja lupaan että hevonen kehittyy mukana 😍 

Koen että jokaisen ratsastusta opettavan, valmentavan ja tavoitteellisesti ratsastavan kannattaisi perehtyä tähän luentoon. 🙌 Koen myös että myös itse hyödyn tästä ammattilisesti paljon, kun arvioin satulan sopivuutta hevosen lisäksi myös ratsastajalle. ✨ 

Iso kiitos Kirjorinne - Kirjorinne - KJR Equitation ja H4P - Health4Performance kattavasta luennosta 💪

Liza A.

Satulaseppä, valjasseppä

Oli hyödyllinen, asiat kerrottu ja näytetty niin että asiat oikeesti ymmärtää. Ja ihmisen kokonaisuutta käsitelty loistavasti. Luento tarjosi minulle sen mitä lähdin hakemaan. Nyt vaan tarvii siirtää asia käytäntöön.

Osallistujan palaute

Koulutettu hieroja/hevoshieroja

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms