Kevyt ja tarkka kuolaintuntuma

Saisiko olla keveän ohjastuntuman resepti?

Verkkoluentotallenne ohjastuntuman kehittämisestä.

Hyvä kuolaintuntuma on kevyt, tarkka ja taitava. Oikein toimiva ja hevoselle koulutettu kuolaintuntuma on erittäin hevosystävällinen, se antaa valtavasti tietoa hevosen kehonkäytöstä ja pienistäkin tasapainon haasteista. Ratsastajan tulee osata ratsastaa hevosta mahdollisimman keveällä tuntumalla, joka vaatii harjoittelua ja oikeanlaisen reseptin onnistuakseen. Tuntuman ongelmia yritetään ratkoa eri tavoin ja ongelmilla on tapana kasaantua. Suurin osa ongelmista olisi kuitenkin helposti ratkaistavissa nopeasti ja hevosystävällisesti, kunhan treeni on oikeanlaista ja hevosen terveydentila on kunnossa.

Tällä luennolla käsitellään faktaa ohjastuntumasta ja puretaan myyttejä aiheen ympäriltä. Luennolla vastataan myös seuraaviin kysymyksiin:

Kuinka saadaan aikaan kevyt ja hevoselle miellyttävä ohjastuntuma? Miksi tuntuma koetaan ongelmallisena? Mitä tuntuma kertoo ratsukon kehonkäytöstä ja kuinka sitä voidaan mitata?

Kohderyhmä:

Luento soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Luento soveltuu hevosalan ammattilaisille, kuten ratsastusvalmentajille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille, sekä hevoshierojille ja eläinfysioterapeuteille sekä eri lajien toimihenkilöille. 

Ajankohta:

Luentotallenne on nauhoitettu torstaina 2.12.2021.  

Sisältö:

  • Miksi tuntuma on hankala
  • Kevyen tuntuman resepti: Miten tuntumasta tehdään kevyt ja pehmeä?
  • Ratsastajan käden ja varusteiden rooli
  • Mittausteknologian mahdollisuudet

Osallistumisohjeet:

Osta luentotallenne verkkokaupasta. Tapahtuman tallenne ja oheismateriaalit toimitetaan maksun suorittaneille, palautelomakkeen täyttämällä saa halutessaan todistuksen osallistumisesta.

Kouluttaja:

Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niinan erityisenä kiinnostuksen kohteena on tuntumaongelmien tehokas ja faktatietoon perustuva hevosystävällinen ratkaisutapa.

Ilmoittautuminen ja tallenteen tilaaminen on sitova.

Webinaaritallenne on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

49,00 €