Keskivartalon mysteerinpurku

Verkkokurssi keskivartalon toiminnasta. 

Luento + oheismateriaalien kesto yhteensä n. 2h.

Mitä tarkoittaa keskivartalon tuki? Miten istunta-avut saisi paremmin perille? Miten keskivartalo toimii ja mikä kaikki sinne vaikuttaa? Miten löytää sopivat neuvot erilaisten ohjeiden joukosta? Kuinka istunnasta saadaan mahdollisimman symmetrinen, rento, jäntevä ja tehokas?

Kurssi soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kurssilla tutustutaan keskivartalon anatomiaan ja harjoituksiin, joita voit hyödyntää omassa ratsastuksessasi lajista riippumatta. Sisältö soveltuu myös ammattilaisille, kuten ratsastusvalmentajille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille sekä hevoshierojille ja eläinfysioterapeuteille sekä eri lajien toimihenkilöille. Kurssi sisältää harjoitusvideot ja teoriaosuuden luentotallenteen.

Ajankohta:

Materiaali on katsottavissa 6kk ajan oston jälkeen.

Sisältö:

  • Ratsastajan keskivartalon toiminnallinen anatomia
  • Oman istunnan ja apujenkäytön analysointi
  • Rento, jäntevä ja symmetrinen istunta
  • Mihin voimaa tarvitaan ja paljonko on tarpeeksi?
  • Tyypilliset istunnan ongelmatilanteet ja niiden korjaaminen
  • Harjoituksia oman istunnan kehittämiseen

Osallistumisohjeet:

Osta kurssiverkkokaupasta. Tallenne ja oheismateriaalit toimitetaan maksun suorittaneille, palautelomakkeen täyttämällä saa halutessaan todistuksen osallistumisesta.

Kouluttajat:

Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. 

Eija Nordlund, ratsastaja, fysioterapeutti ja eläinfysioterapeutti, joka on erikoistunut lantion alueen toimintaan. Eija on ratkonut kehonkäytön haasteita yli 25v ja ratsastajien istunta ja sen ongelmanratkaisun eri keinot ovat hänelle erityisen lähellä sydäntä. 

Voit maksaa osallistumisesi myös Smartum, Edenred ja ePassi sovelluksilla (ks ohjekuva).

49,00 €

Huomioi tämä tilatessasi digitaalista sisältöä:

Tallenteen tilaaminen on sitova. Digitaalisilla sisällöillä ei ole peruutus- tai palautusoikeutta, kun toimitus on aloitettu. Tallenteen käyttöoikeus avataan sinulle maksun jälkeen, maksamalla tilauksen hyväksyt kaupan tilaus- ja toimitusehdot.

Kurssimateriaali on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään.


PALAUTETTA LUENNOLTA

Palautteet on kerätty osallistujille lähetetyn palautelomakkeen kautta.

Hyviä esimerkkejä ja mielenkiintoinen luento. Kiva, että myös ratsastajan anatomiaa/toimintaa syvemmin oli "avattu". 

Kyllä oli apua. Enemmän tulee mietittyä omaa istuntaa ja harjoituksista hyötyä parantamaan omaa istuntaa.

Osallistujan palauteKiitos, oli aivan ihana saada käytännön vinkkejä kotiin tehtäväksi. Keijukaisen korvat oli minulle oikein toimiva sanavalinta korjaamaan ryhtiä niin että vartalo pysyi muuten rentona.

Osallistujan palaute  

Hyviä. Sain tukea omiin ajatuksiin esim. Istunnan korjauksissa. Minua on monet korjannut aika voimakkaastikin ja olen kokenut että ne on lisännyt jännityksiä, rentous on kärsinyt. Mini kyykky oli hyvä teen sitä aina kun muistan, hampaiden pestessä ei onnistunut 😉 itselläni ongelmia hahmottaa tasapainoa kummallakin jalalla yhtä paljon. Hevosen selästä tippumisen seurauksena lantioni on kiero. Olen etsinyt paljon apua siihen monilta tahoilta mutta täyttä apua en ole saanut. Itse olen ollut sitä mieltä että toispuoleiset korjaukset on vienyt asiaa pidemmällä aikavälillä huonompaan. Auttaa joo sen hetken mutta sitten kroppa on entistä kieromassa. Sain varmuutta luottaa siihen omaan tunteeseen 😊

Osallistujan palaute

Luento oli perusteellinen, eteni loogisesti anatomiasta kohti kehonkäyttöä. Esimerkit olivat hyviä, ne selvensivät asiaa. Itse opin parhaiten näkemällä, joten mitä enemmän kuvia ja videoita, sitä helpommin ymmärrän asian. Erittäin mielenkiintoista tietoa, josta olisi mukava tietää enemmänkin. Varsinkin tuo kehon jännityksen vaikutus ratsastukseen oli itselleni ihan uutta tietoa. Aion ottaa käyttöön niskan pitämisen pitkänä ratsastuksen aikana, sillä lysähdän helposti kasaan, jolloin ryhtini on huono. Huomasin, että keijukaiskorvista on apua muulloinkin kuin ratsastaessa. Kun kävelee ja istuu, voi ajatella samaa asiaa. Silloin oma asento oikenee. Kun tätä asentoa ajattelee muulloinkin kuin ratsastaessa, se saattaa automatisoitua. Tällöin asento löytyy helpommin myös ratsastaessa ja keskittymistä ei tarvitse käyttää niin paljon oman asennon miettimiseen vaan voi keskittyä muuhun.

Katja E.

Ninan tietämys ja käytännönläheisyys on parasta näissä luennoissa. Korva harjoitus oli todella hyödyllinen minulle. 

Lisää luentoja!

Laura L.

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms