Hevosen vinous ja suoristaminen

Verkkokurssi ratsuhevosen suoristamisesta sekä vinouksien tunnistamisesta. 

Luento + harjoitusvideoiden kesto yhteensä n. 2h 15min

Vinous vaikuttaa liikkumiseen monin tavoin näkyen liikkeen epäsymmetriana, jännitystiloina tai erilaisina haasteina tietyissä liikkeissä. 

Kurssilla opit tunnistamaan suoruuteen liittyviä ongelmia ja saat käytännöllisiä neuvoja hevosen suoristamiseen sekä liikkumisen kehittämiseen. Kurssilla käydään läpi vinouteen liittyvää käytännön anatomiaa ja erilaisia testiliikkeitä ja korjaustekniikoita, joita voit hyödyntää omassa treenissä erilaisilla hevosilla. Tasapainoisesti ja symmetrisesti liikkuva hevonen kuormittaa kehoaan mahdollisimman terveellisesti. Suoruuden kehittäminen mahdollistaa tehokkaan, sujuvan ja notkean liiikkeen ja oikean suoritustekniikan eri harjoituksissa.

Kohderyhmä:

Kurssi soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kurssilla tutustutaan hevosen anatomiaan, suoritustekniikkaan ja harjoituksiin, joita voit hyödyntää omassa ratsastuksessasi lajista riippumatta. Sisältö soveltuu myös ammattilaisille, kuten ratsastusvalmentajille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille sekä hevoshierojille ja eläinfysioterapeuteille sekä eri lajien toimihenkilöille. 

Ajankohta:

Kurssitallenne on katsottavissa 6kk ajan ostosta.

Sisältö:

  • Mistä vinous johtuu?
  • Vinouden ja suoruuden anatomia
  • Ratsastajan vaikutus ja vinouden tunnistaminen
  • Hevosen suoristaminen
  • Treenivinkkejä ja harjoituksia

Osallistumisohjeet:

Osta kurssitallenne verkkokaupasta. Tallenne ja oheismateriaalit toimitetaan maksun suorittaneille, palautelomakkeen täyttämällä saa halutessaan todistuksen osallistumisesta.

Kouluttaja:

Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen.  

49,00 €

Huomioi tämä tilatessasi digitaalista sisältöä:

Tallenteen tilaaminen on sitova. Digitaalisilla sisällöillä ei ole peruutus- tai palautusoikeutta, kun toimitus on aloitettu. Tallenteen käyttöoikeus avataan sinulle maksun jälkeen, maksamalla tilauksen hyväksyt kaupan tilaus- ja toimitusehdot.

Kurssimateriaali on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään.


Palautetta luennolta

Asiantunteva luento ja esimerkit käytäntöön sopivia. Harjoitteet teoriassa ja mielikuva harjoitteesta auttaa käytännön toteutusta, tuntemus tarkentuu tehdessä. On apua kun vain muistaisi aina näitä, linkit ja videot erinomaisia.

Osallistujan palaute

Pidin! Aihekokonaisuus on valtavan laaja joten tuntui että päästiin vasta vähän alkuun, ja olisin mieluusti seurannut pidemmänkin kokonaisuuden esim. kahdessa osassa.

Sanna Eeva

Kuvat olivat hyviä ja niitä käytettiin kiitettävästi havainnollistuksessa. 

Harjoitukset menevät ehdottomasti treeniin, aiemmin samanlaisia käyttäneenä niistä on apua.

Mia Rautio

Tuttua asiaa syvällisemmässä muodossa,hyvä juttu! Sain tukea omille ajatuksilleni suoristamisesta.

Sofia Lindroos


Luento oli taas kerran monipuolinen, monesta näkökulmasta katsottu asioita. Esimerkit selkeitä ja ymmärrettäviä. Lopussa suoristusharjoitukset ja neuvot tulee kokeiluun.

Osallistujan palaute

Tykkäsin kovasti. Esimerkkitapauksia voisi olla enemmän, koska ne harjaannuttavat katsojan silmää. 

Luento vahvisti ajatustani "turhasta" kehon jännityksestä ja sen vaikutuksesta liikkumiseen. Luentoon liittyen asetus ja taivutus. Oman loukkaantumiseni ja siitä kuntoutumisen matkalla olen joutunut paljon miettimään kehon jännitystilojen merkitykstä juoksun uudelleen opettelussa. Turha jännittäminen (kipumuistin seurauksena) aiheuttaa liikkumiseen kipua. Turhien jännitysten poistaminen helpottaa liikkumista. Kivun kautta tätä ei tietysti pitäisi kenenkään opetella, mutta itse olen joutunut niin tekemään.

Emilia Frisk

Esimerkit videoiden muodossa jälkikäteen olivat oivalliset. Luento oli kattava tosin olisin hyötynyt ehkä vielä enemmän jos olisi etukäteismateriaalina tullut vaikka vähän hevosen lihaksistosta tietoa. Olisi ollut helpompi seurata vaikka kyllähän se jälkikäteen tutkimallakin selviää. Kokeilin heti omalla vuokrahepalla ja hyvin toimi.

Osallistujan palaute

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms