Urheiluhevosen biomekaniikka 1

Urheiluhevosen biomekaniikka 1 koulutuksessa syvennytään hevosen biomekaniikkaan, rakenteeseen ja erilaisiin liikemalleihin. Hevosen liikkeeseen tutustutaan ja sitä analysoidaan maasta käsin ja ratsastajan kanssa suorilla ja kaarevilla urilla. Kurssi antaa erinomaiset perustiedot Urheiluhevosen biomekaniikka-sarjan jatko-osien opiskeluun.

Koulutus sisältää 38 osaisen videomateriaalin kestoltaan 1,5h, jonka saat käyttöösi 3kk ajaksi! Koulutuksessa käsitellään teoriaa ja käytäntöä hevosen biomekaniikasta, liikkeen toiminnasta ja liikkumistavan arvioinnista selkeästi ja käytännöllisessä tiivistetyssä muodossa.

Koulutuksen tavoite:

Kurssilla opit tunnistamaan ja arvioimaan hevosen oikeanlaista perusliikkumista, liikkeen eri vaiheiden toimintaa sekä tunnistamaan ja ymmärtämään tyypillisiä liikkeeseen vaikuttavia ongelmia käytännössä. Opit myös treenitekniikoita, joiden avulla hevosen perusliikkumisen laatua, tasapainoa, notkeutta ja symmetriaa voidaan kehittää tehokkaasti ja hevosystävällisesti.

Kohderyhmä:

Hevosalan ammattilaiset, valmentajat, ratsastuksen opettajat ja -ohjaajat, eläinfysioterapeutit, hevoshierojat ja muut aiheesta kiinnostuneet.

Osallistumisohjeet:

Varaa paikkasi verkkokaupasta. Koulutuksen tallenne toimitetaan maksun suorittaneille. Tallenne on katsottavissa 6kk ajan koulutuksen ostopäivämäärästä alkaen. Tallenteen voi katsoa useita kertoja.

Osallistumisesta on saatavilla todistus.

Koulutuksen sisältö:

 1. Intro, Kirjorinne
 2. Intro, eläinlääkäri Tainio
 3. Mistä hevosen liike lähtee
 4. Normaali liikkeen aloitus
 5. Massa ja gravitaatio
 6. Painopiste liikkeessä
 7. Hevosen kaula ja kehon tasapainotus
 8. Askelmerkkien linjaukset
 9. Virheellinen liikkeen aloitus
 10. Kaulan asento ja liikkeen aloitus
 11. Hevosen muodon vaikutus kehossa
 12. Hevosen muodon "pyöreys"
 13. Hevosen muodon säätely
 14. Askeleen vaiheet
 15. Etujalan tuki- ja työntövaihe
 16. Takajalan tuki- ja työntövaihe
 17. Etujalan heilahdusvaihe
 18. Takajalan heilahdusvaihe
 19. Askellajit - käynti
 20. Käynti sivulta suoralla linjalla
 21. Käynti edestä ja takaa suoralla linjalla
 22. Käynti ratsastajan kanssa
 23. Käynti ratsain suoralla linjalla, suoristustekniikka
 24. Askellajit - ravi
 25. Liitoravi, peitsi, passi
 26. Ravi sivulta suoralla linjalla
 27. Ravi edestä ja takaa suoralla linjalla
 28. Ravi ratsastajan kanssa
 29. Ravin sujuvuus, muoto ja tasapaino
 30. Askellajit - laukka
 31. Kiitolaukka
 32. Laukka ratsastajan kanssa
 33. Kaarreliikkeet juoksuttaen
 34. Ongelmalliset liikkujat
 35. Hevosen raajojen lukkomekanismit
 36. Takajalan lukitusmekanismi
 37. Etujalan lukitusmekanismi
 38. Lähdeluettelo

Kouluttajat:

Jaana Tainio, eläinlääkäri ja eläinkiropraktikko (IVCA), Nikulan eläinklinikka Oy. Jaana on kokenut eläinlääkäri, Suomen ensimmäinen lisensoitu eläinkiropraktikko ja erittäin pidetty käytännönläheinen luennoitsija. Jaana kouluttaa jatkuvasti hevosalan ammattilaisia mm. hevosen suoritusterveyteen ja anatomiaan liittyen ja päivittää itsekin osaamistaan kansainvälisesti. Hänen erikoisosaamistaan ovat mm. hevosten liikkeen ongelmatilanteiden ennaltaehkäisy, selvittely ja niiden ratkaisut.

Niina Kirjorinne, SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niina on valmentautunut ranskalaisen eversti Carden sekä saksalaisen I-koulutuomari Angelika Frömmingin opissa ja hän yhdistää työssään klassisen ratsastuksen tekniikat, uusimman mittausteknologian mahdollisuudet sekä hevosten dissektioissa kertyneen tietotaidon ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Niina kirjoittaa myös suosittua treenin anatomiaan ja tekniikkakorjaukseen keskittyvää artikkelisarjaa #functionalityinequitation Eurodressage-sivustolla

Tallenteen tilaaminen on sitova.
Webinaaritallenne on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty.   

169,00 €

Huomioi tämä tilatessasi digitaalista sisältöä:

Tallenteen tilaaminen on sitova. Digitaalisilla sisällöillä ei ole peruutus- tai palautusoikeutta, kun toimitus on aloitettu. Tallenteen käyttöoikeus avataan sinulle maksun jälkeen, maksamalla tilauksen hyväksyt kaupan tilaus- ja toimitusehdot.

Webinaaritallenne on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms