Käyntityöskentelyn ABC

Verkkoluentotallenne hevosen käyntityöskentelyn kehittämisestä.

Luento 1h 43min + oheismateriaalit.

Kuinka saada käyntityöskentelystä enemmän irti? Käyntityöskentely tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää hevosen irtonaisuutta, notkeutta ja liikelaajuuksia tarkasti ja monipuolisesti osana treeniä tai hevosen kuntoutusta. Laadukas ja vaihteleva käyntityöskentely tarjoaa myös mahdollisuuden ergonomisten työskentelyasentojen hienosäätöön. Se soveltuu myös erilaisten harjoitusten ja kokoamisen valmisteluun kehoa hieman keveämmin kuormittaen - tämä mahdollistaa laadukkaiden toistojen treenaamisen. 

Erilaiset ongelmatilanteet näkyvät usein herkimmin käynnissä ja niihin löytyy ratkaisut hyvästä ja hevosen kannalta kiinnostavasta käyntityöskentelystä. Käynnissä on myös mahdollista keskittyä hevosen kehonkäyttöön ja ratsastajan apujen hienosäätöön. Toisinaan hevosten kanssa joudutaan kävelemään pidempään esimerkiksi tapaturmien, kuntoutusvaiheen tai hankalien ratsastuspohjien vuoksi. Siksi on hyvä hallita tekniikat, joilla käyntityöskentelyn avulla voidaan täydentää treeniä, hyödyntää erilaiset eteen tulevat tilanteet ja sujuvoittaa normaaliin treeniin palaamista.

Tällä luennolla perehdytään monipuolisen käyntityöskentelyn tekniikoihin ja erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisuihin käytännöllisten harjoitusten kautta. Käsittelemme hevosen asennon, tasapainon ja liikelaajuuksien muokkaamista ja käyntityöskentelyn sekä pysähdysten laadun kehittämistä

Kohderyhmä:

Luento soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille ratsastajille. Luento soveltuu myös hevosalan ammattilaisille, kuten ratsastusvalmentajille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille, sekä hevoshierojille ja eläinfysioterapeuteille sekä eri lajien toimihenkilöille. 

Ajankohta

Luentotallenne on nauhoitettu torstaina 10.02.2022. Tallenne on katsottavissa 6kk ajan ostosta.

Sisältö:

  • Miten käyntiä kannattaa ratsastaa?
  • Käyntityöskentelyn anatomia
  • Käyntityöskentelyn ongelmat - tunnista ja ratkaise!
  • Käynnin kehittäminen eri harjoitusten kautta

Osallistumisohjeet:

Osta luento verkkokaupasta. Tapahtuman tallenne ja oheismateriaalit toimitetaan maksun suorittaneille, palautelomakkeen täyttämällä saa halutessaan todistuksen osallistumisesta.

Kouluttaja:

Niina Kirjorinne on SRL:n hyväksymä valmentaja ja ratsukon kehonkäytön asiantuntija, joka on suorittanut Animal Physiotherapist-tutkinnon Englannissa. Niinalla on laaja kansainvälinen koulutuspohja ratsukon biomekaniikkaan, anatomiaan ja liikkeen ongelmien ratkontaan liittyen. Niinan erityisenä kiinnostuksen kohteena on tuntumaongelmien tehokas ja faktatietoon perustuva hevosystävällinen ratkaisutapa.

49,00 €

Huomioi tämä tilatessasi digitaalista sisältöä:

Tallenteen tilaaminen on sitova. Digitaalisilla sisällöillä ei ole peruutus- tai palautusoikeutta, kun toimitus on aloitettu. Tallenteen käyttöoikeus avataan sinulle maksun jälkeen, maksamalla tilauksen hyväksyt kaupan tilaus- ja toimitusehdot.

Webinaaritallenne on tarkoitettu tilaajan henkilökohtaiseen käyttöön. Tallenteen sisältö, siihen liittyvä tilaajalle toimitettu aineisto ja kaikki oikeudet ovat KJR Equitation Oy:n omaisuutta. Tallenteen tai sen osan luovuttaminen, kopioiminen, jakaminen tai muu hyödyntäminen ilman lupaa on kielletty. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

PALAUTETTA LUENNOLTA

Palautteet on kerätty osallistujille lähetetyn palautelomakkeen kautta

Alku (ongelmat 1-3) oli itselleni vanhan kertausta. On hyvä tunnistaa ongelmat, mutta niihin tarvitaan sitten ratkaisut. Ja niitähän tulikin ilahduttavasti! Loppua kohden sisältö muuttui aina vain mielenkiintoisemmaksi!

Maija

Hyvä ja selkeä luento. Havainnolliset esimerkit. Maanläheinen ote asioihin. Kiva kun oli kuvia, joita avasit puheessa. Plussaa myös sähköpostiin tulleista linkkivinkeistä ja videoklipeistä.

Anna Maria

Pidin asiallisesta, rauhallisesta opetustyylistä. Luennoitsija keskittyi perusteellisesti ennakkokysymyksiin ja antoi käyttökelpoisia täsmävinkkejä harjoitteluun. Oma ymmärtäminen ja ehkä oppiminen laajentuu muiden casetapauksilla. Hienoa että on vielä mahdollisuus kysyä jälkikäteen! Kiitos! ❤️

Osallistujan palaute

Hyvin paljon! Pidän perusteellisesta perustelusta, joka kuitenkin käytännönläheistä ja höystettynä "korjaussarjalla".

Kaarina O.


Hyvä luento, lopussa olleet harjoitusesimerkit (ja liitevideot) loistavia, kiitos. Niitä olisi voinut katsoa lisää!

Osallistujan palaute

Mielenkiinto säilyi koko esityksen ajan. Lisäksi oli kiva kun käytiin kuvien kera läpi kaulan lihaksiston vaikutuksesta liikkeisiin tai päinvastoin.

Osallistujan palaute

Tilaus- ja toimitusehdot Order and delivery terms