Oma osaaminen

Kansainvälinen kouluttautuminen takaa yksilölliset neuvot

Pysyäkseen terveenä ja suorituskykyisenä hevosen tulee liikkua sille sopivalla tavalla. Ratsastaja vaikuttaa aina hevosen liikkumiseen niin hyvässä kuin pahassa, usein myös tiedostamattaan. Opetukseni kulmakivenä on ratsukon kehonkäytön ongelmien tunnistaminen ja asioiden ratkominen siten että ratsastaja oppii korjaamaan ongelmia itse, ratsastuksen lajista riippumatta. Liikeongelmia voidaan ennaltaehkäistä ja niiden vaikutuksia minimoida jo varhaisessa vaiheessa. Myös työskentelyn mielentila vaikuttaa liikkumiseen ja kommunikaatioon merkittävästi. Tältä sivulta löydät lisää tietoa omasta koulutustaustastani.


  • SRL:n hyväksymä valmentaja
  • Liikuntalääketieteen opiskelija
  • Laaja ratsastuspohja eri menetelmien kautta, kurssit Suomessa ja ulkomailla
  • Monipuolinen koulutustausta biomekaniikan, kehonhuollon ja toiminnallisuuden parissa

Olen kouluttautunut ratsastuksen ja kehonkäytön parissa Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tältä sivulta löydät esimerkkejä viime aikojen koulutuksista. Tärkeimpänä ratsastuksellisena vaikuttajana toimii eversti Christian Carde. Tähän keveän pehmeään menetelmään yhdistän vaikutteita monilta nykyajan merkittäviltä kouluttajilta ja olen hakenut oppia suoraan sieltä, missä sitä on parhaiten tarjolla. Itse tekemällä opetuksesta saa enemmän irti ja olenkin painottanut omassa kouluttautumisessa kursseilla itse ratsastamista myös ulkomailla, sillä hevosta kouluttaessa kehossa tapahtuvien asioiden reaaliaikainen havaitseminen ja tunteminen on yksi ratsastajan tärkeimmistä taidoista. Ihmisten kehonkäytön saralla olen kouluttautunut mm. Anatomy Trains menetelmän ja Jarmo Ahosen ammatillisten lyhytkoulutusten parissa, hevospuolen koulutukset on käyty pitkälti ulkomailla ja päivitän osaamistani jatkuvasti.

Ratsastus

Oman ratsastusosaamisen kehittäminen

Eversti Carden säännölliset kouluratsastusklinikat Suomessa ja Euroopassa

Manolo Mendez kouluratsastusklinikka, Ruotsi 2016

Science of Motion Clinic, Jean-Luc Cornille Suomi 2015

Classical training and Biomechanics - koulutusviikonloppu Angelica Frömming & Stefan Stammer, Saksa 2016

Ingrid Klimke Symposium, Saksa

Ingrid Klimke Open Training Day, Saksa

The 21th Anniversary Classical Riding Event, Colonel Christian Carde, Uwe Spenlen, Nuno Cavaco, Patrick Print, Sylvia Loch, Englanti 2016

Paul Belasik Yhdysvallat 2016

Ed Dabney Classical Riding Clinic ja valmennukset Suomessa ja Yhdysvalloissa alkaen 2013

Lisäksi lukuisia lyhytkursseja ja koulutuksia kotimaisten ja ulkomaisten valmentajien johdolla. Olen tutustunut myös muihin kouluttajiin ja koulutussuuntauksiin ja käyn aktiivisesti seuraamassa erilaisia koulutuksia ja tapahtumia.

Kehonkäyttö

Kehonhuollon & biomekaniikan koulutuksia